Diensten

Industriële toepassingen

Polyester leent zich uitstekend voor toepassingen in de industrie omdat het een sterk, veelzijdig en duurzaam  materiaal is. Het voldoet aan de strenge mechanische en chemische eisen die de industrie stelt. Bovendien voert Mineral Composite grondige voorstudies en kwaliteitscontroles uit. Zo garanderen we feilloze bekledingen en reparaties. We voerden al talloze prestigieuze projecten uit bij grote industriële bedrijven zoals Borealis, Arcelor, Mittal en Tessenderlo Chemie. 

Sectoren die vaak een beroep doen op onze expertise:

 • farmacie en cosmetica
 • petrochemie
 • waterzuivering
 • fijne chemie
 • biotechnologie
 • voeding en zuivel
 • brouwerijen
 • scheepsbouw
 • ruimtevaart

Een greep uit de mogelijkheden:

 • zuurbestendige onderdelen
 • renovatie van watertanks
 • herstelling van opslagtanks
 • bekleding van calamiteitenopvangbakken
 • reparatie van luchtkokers

Industriële toepassingen>

Coatings van metalen

Mineral Composite beschermt uw technische onderdelen in metaal met anti-corrosie- en anti-adhesiecoatings. En ook met temperatuurbestendige deklagen en coatings die bestand zijn tegen chemische stoffen en zuren. We gebruiken daarvoor uitsluitend eersteklasproducten van merken zoals Säkaphen, Derakane en Jotun. En we onderzoeken de onderdelen grondig vóór we ze behandelen. Zo kennen we de toestand waarin de metalen zich bevinden. En stellen we de best mogelijke behandeling voor. Indien nodig worden de onderdelen ontvet, gezandstraald, bedekt met hars, gebakken en nabehandeld.

 

Bescherm uw metalen >

Coatings voor vloeren

Mineral Composite beschermt uw vloeren en ondervloeren in cement en beton, en ook uw anhydrietgebonden gietvloeren tegen vocht, zuren en chemicaliën. Dat doen we met duurzame, onderhoudsvriendelijke harsen van de beste kwaliteit. Indien nodig schuren, slijpen of stralen we uw vloer eerst. Zo hecht de hars zich beter, en is uw vloer bestand tegen zware mechanische, thermische en chemische belasting. We brengen de hars aan in een strakke en naadloze laag. U kiest daarbij uit verschillende kleuren. 

Verstevig uw vloeren >

Vormstukken en mallen

Mineral Composite maakt mallen van uiteenlopende materialen zoals gips, hout, hardboard, spaanplaat, meubelplaat, metaal, polyester- of epoxyhars. Voor vlakke platen kan ook een glasplaat of gepolijste staalplaat dienen. Er zijn nauwelijks grenzen aan de mogelijkheden van polyester om voorwerpen te maken. En dat zowel voor één exemplaar als voor massaproductie. De mal wordt zodanig gemaakt dat hij vanzelf lost. Dat betekent dat scherpe hoeken worden afgerond. En dat poreuze materialen – bijvoorbeeld hout of gips – eerst worden bekleed met een coating (G4, componentenlak, …). Het vormstuk geeft een getrouwe afspiegeling van het maloppervlak. In ons modern atelier produceren we uw mallen voor een gunstige prijs en in een mum van tijd.  

Ontdek de mogelijkheden van polyester >

Creatieve toepassingen in polyester

Polyester is zo flexibel dat we er vrijwel élke vorm mee kunnen maken. Omdat de hars op zich broos is, voegen we er versterkingsvezels aan toe. De verharder – doorgaans glasvezels – zorgt ervoor dat de moleculen van de polyester zich met elkaar verbinden en hard worden. Mineral Composite verwerkt polyester op verschillende manieren en met uiteenlopende technieken. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. U kunt bij ons terecht met uw eigen plannen of ontwerpen. Wij adviseren u over de opties, en realiseren uw object volgens de regels van de kunst. Creatieve ontwerpen die door ons in polyester werden uitgevoerd: radiators van Jaga, zitmeubel/designobject The Rolling Stones, barmeubel Versuz, …

Ontwerp uw dromen in polyester >